Varm fransk vin - Le Vin Chaud
Varm fransk vin er en traditionel vinterdrik med oprindelse i Bourgogne/Alsace.
- Noget frugtigt - apelsin, citron, figen, abrikos
- Noget sødt - rørsukker, brun farin, honning
- Noget alkoholisk . brandy, mørk rom
- Noget krydret - kanel, kardemomme, muskat, ingefær, peber
- Noget vin - rødvin eller hvidvin
er ingredienserne i Le vin Chaud!
Her er en gammel opskrift fra Alsace, som passer til 6 glas.

- 1 flaske hvid- eller rødvin
- Revet skal af 1 økologisk citron
- Revet skal af 1 økologisk apelsin
samt saften
- 1 kanelstang
- 125 gram honning
- Nelliker
- ½ kop mørk rom
Hæld vinen sammen med honning i en gryde. Varm forsigtigt. Når der kommer hvidt skum på overfladen tilsættes resten af krydderierne. Varm forsigtigt i ca. 30 minutter. Tilsæt den mørke rom. (Flambbér den varme vin) Servér straks. V I N E R I E T - franskefornemmelser.dk anbefaler chardonnay fra Chateau de Fourques (hvid vin) eller MErlot fra samme (rød vin)
|