Cassoulet
Denne opskrift er Lise Fons Vincent fra Chateau de Fourques egen opskrift! (Retten kan købes i Vineriet - Se under delikatesser)

800 g andelår |
1 kg tørrede hvide bønner |
1 stk løg |
250 g flæsk |
125 g gåsefedt |
1 stk gulerod |
4 fed hvidløg |
3 kviste frisk timian |
2 1/2 l kalvebouillon |
1/2 l vand |
2 tomater |
500 g Toulousepølse |
5 spsk olivenolie |
2 1/2 dl tør hvidvin |
køkkensalt |
hakkede peberkorn |
-Tilbered andelårene som andeconfit -Rens bønnerne og stil dem i blød natten over.
-Halver løget og hak den ene halvdel. Skræl gulerod og hak den sammen med bladselleri og hvidløg. Sauter det hele i gåsefedt til det begynder at brune. -Tilsæt bønner, 2 liter kalvebouillon, skinken, tomater i kvarte, resten af løget, timian, salt og peber. Lad det koge op og herefter simre 1 times tid.
-Kog medisterne i ca. 15-20 minutter. Tag det op og sæt det til side.
-Skær lammekødet i mindre stykker og brun det i olivenolie. Hæld fedtet fra panden og kom vinen ved. Kom kødet tilbage på panden og tilsæt resten af kalvebouillonen. Lad det simre ca. 45 minutter til lammekødet er mørt.
-Tag løget og timiankvistene op af bønneblandingen og kasser det. Varm ovnen til 200 grader. -Tag andelårene op af fedtet og steg dem på en rist i ovnen i ca. 4-5 min.
-Skær medisteren i mindre stykker og kom det sammen med andelår og lam ned til bønnerne. Bring det hele i kog og lad det stå et par minutter.
-Retten serveres i et stort fad med et godt brød.
|