dotcomwebdesign.com
Vineriet - Franske Fornemmelse > FRANSKE VINE > Jura
 
 

Jura


I Jura kan klimaet være barsk og koldt. Vinene som produceres i Jura minder ikke ret meget om noget der kan findes andre steder i Frankrig. De primære druesorter er Chardonnay, Savagnin, Pinot Noir, Ploussard (Ploussard eller Poulsard - læs mere her ) og Trousseau. De to Bourgogne sorter, Chardonnay og Pinot Noir, kommer oprindeligt fra marker i Bourgogne.

Det som Jura først og fremmest er kendt for, er den lokale specialitet vin jaune, der er fremstillet på samme måde som sherry. Vinen laves på Savagnin og har en karakteristisk duft af nødder og sherry. Druerne høstes når de er så modne som muligt, hvorefter de ligger på fade i mere end 6 år. I takt med at vinen fordamper, oxiderer den også og skaber et lag af gær. Når den er færdiglagret hældes den på karakteristiske 62 cl. flasker. 
Vin de paille er en anden specialitet, der kan oversættes til rosinvin eller stråvin. Vinen laves på Ploussard druer, som har ligget til tørre i solen på stråmåtter, deraf navnet. 

Vineriet`e vine fra Jura kommer fra:

Domaine Desirè Petit, Pupillin

Den lille landsby Pupillin syd for Arbois har lov til at tilføje sit eget navn på etiketten i stedet for kun AOC Arbois, for her er lidt af et kvalitetsmæssigt smørhul. Har man lyst til at købe Vin Jaune, men ikke lyst til at betale Château-Chalon priser, er Desiré Petit i Pupillin værd at besøge. Bevares, priserne er stadig høje, ca. € 20 for en halv flaske, men Desiré Petit laver også noget af det bedste Vin Jaune i det nordlige Jura.

website


V I N E R I E T har følgende vine fra Domaine Desiré Petit i Arbois Pupillin:

Vin Jaune 2004 - Arbois Pupillin
Savagnin 2007 - Arbois pupillin
Ploussard 2009 - Arbois Pupillin
Pinot Noir 2009 - Arbois Pupillin