dotcomwebdesign.com
Vineriet - Franske Fornemmelser > Opskrifter > Varm fransk vin - Le Vin Chaud
 
 

Varm fransk vin - Le Vin Chaud

Varm fransk vin er en traditionel vinterdrik med oprindelse i Bourgogne/Alsace.

  • Noget frugtigt - apelsin, citron, figen, abrikos
  • Noget sødt - rørsukker, brun farin, honning
  • Noget alkoholisk . brandy, mørk rom
  • Noget krydret - kanel, kardemomme, muskat, ingefær, peber
  • Noget vin - rødvin eller hvidvin

er ingredienserne i Le vin Chaud!

Her er en gammel opskrift fra Alsace, som passer til 6 glas.

  • 1 flaske hvid- eller rødvin
  • Revet skal af 1 økologisk citron
  • Revet skal af 1 økologisk apelsin
    samt saften
  • 1 kanelstang
  • 125 gram honning
  • Nelliker
  • ½ kop mørk rom

Hæld vinen sammen med honning i en
gryde. Varm forsigtigt. Når der kommer
hvidt skum på overfladen tilsættes resten af krydderierne.
Varm forsigtigt i ca. 30 minutter.
Tilsæt den mørke rom.
(Flambbér den varme vin)
Servér straks.

V I N E R I E T - franskefornemmelser.dk anbefaler chardonnay fra Chateau de Fourques (hvid vin) eller MErlot fra samme (rød vin)