dotcomwebdesign.com
Vineriet - Franske Fornemmelser > Opskrifter > V I N E R I E T`s Juleand
 
 

V I N E R I E T`s Juleand

Hvert eneste år glæder jeg mig meget til juleanden. For and SKAL man have juleaften.
Jeg plejer, at købe en økologisk dansk landand på ca. 3000 gram.
Anden skal smage af and, og være saftig, så derfor ikke så meget "fikundik"

Skyl anden grundigt. Dup med køkkenrulle, og gnid derefter anden med groft havsalt både indvendigt og udvendigt.
Fyld anden med kvarte æbler (Belle de Boskop eller andet madæble) og svesker og sy den sammen.
Tænd ovnen på 225 grader (-10% hvis varmluft)
Læg den nu på brystet en rist over en bradepande med lidt vand i. Brun den i ca. 15 minutter. Vend den og gør det samme på den anden side.
Skru ovnen ned til 160 grader og lad anden stege i ca. 4 timer. Mærk efter ved låret om kødet er mørt.
Lad anden hvile i ca. 20 minutter inden den udskæres.

Til anden kan man eventuelt drikke en god kraftig rødvin. For eksempel:
Chateau d`Escabes AOC Gaillac 2005 eller
Chateau de l`Engarran Tradition 2007.
(Begge vine kan tilfældigvis købes i V I N E R I E T.

God appetit