dotcomwebdesign.com
 
 
Vineriet - Franske Fornemmelser > Opskrifter > Lentilles au Confit...

Lentilles au Confit...

Syltede andelår med Puy linser er en typisk landret i det sydlige Frankrig. Det er en nærende, men lidt "tung" ret, men pragtfuld en kold efterårs- eller vinterdag.

(Kan køber i Vineriet)

 

 

8 andelår
4 fed hvidløg
4 kviste frisk timian
laurbærblade
andefedt
1 1/2 l vand
2 1/2 l hønsebouillon
300 g grønne linser
frisk persille
salt
firskkværnet peber

Start med at gnide andelårene med salt og peber og læg dem i i et dybt fad. Tag 1 fed hvidløg, 1 kvist timian samt et laurbærblad og fordel på hvert lår. Lad det stå tildækket natten over.

Næste dag smeltes andefedtet og koges herefter. Lad alle urenheder falde til bunds og sigt det.

Del lårene i over- og underlår og kom stykkerne ned i fedtet sammen med hvidløg, timian og laurbærblad. Bring det i kog og skru ned og lad det simre uden låg ca. 2½ time.

-Læg herefter anden i et fad og si fedtet fra gryden henover til kødet er dækket af fedt. Lad det køle af til fedtet er stivnet. Stil dem på køl i min. 24 timer eller op til 3 uger.

-Tag anden ud af køleskabet og forvarm ovnen til 230 grader.

-Skyl linserne grundigt og kog dem i vand tilsat salt i ca. 25 min. eller efter anvisningen på pakken.

-Mens linserne koger tages andelårene op af fedtet og lægges med kødsiden nedad i en bradepande. Lad det stege i ovnen i ca. 15 min.

Når linserne er kogt hældes de over i et dørslag. Kom linserne tilbage i en gryde og kom bouillonen i og lad det koge op. Kom persillen i og smag til med salt og peber.

Serveres på en bund af sprød salat.

Varm fransk vin er en traditionel vinterdrik med oprindelse i Bourgogne/Alsace.

  • Noget frugtigt - apelsin, citron, figen, abrikos
  • Noget sødt - rørsukker, brun farin, honning
  • Noget alkoholisk . brandy, mørk rom
  • Noget krydret - kanel, kardemomme, muskat, ingefær, peber
  • Noget vin - rødvin eller hvidvin

er ingredienserne i Le vin Chaud!

Her er en gammel opskrift fra Alsace, som passer til 6 glas.

  • 1 flaske vin (hvid- eller rødvin)
  • Revet skal af en økologisk citron
  • Revet skal af 1 apelsin samt saften
  • 1 kanelstang
  • 125 gram honning
  • Nelliker
  • ½ kop mørk rom

Hæld vinen sammen med honning i en
gryde. Varm forsigtigt. Når der kommer
hvidt skum på overfladen resten af krydderierne.
Varm forsigtigt i ca. 30 minutter.
Tilsæt den mørke rom.
(Flambbér den varme vin)
Servér straks.

 

 

V I N E R I E T - Franske Fornemmelser