dotcomwebdesign.com
Vineriet - Franske Fornemmelser > Opskrifter > Cassoulet
 
 

Cassoulet

Denne opskrift er Lise Fons Vincent fra Chateau de Fourques egen opskrift!
(Retten kan købes i Vineriet - Se under delikatesser)

800 g andelår

1 kg tørrede hvide bønner

1 stk løg

250 g flæsk

125 g gåsefedt

1 stk gulerod

4 fed hvidløg

3 kviste frisk timian

2 1/2 l kalvebouillon

1/2 l vand

2 tomater

500 g Toulousepølse

5 spsk olivenolie

2 1/2 dl tør hvidvin

køkkensalt

hakkede peberkorn

 

-Tilbered andelårene som andeconfit
-Rens bønnerne og stil dem i blød natten over.

-Halver løget og hak den ene halvdel. Skræl gulerod og hak den sammen med bladselleri og hvidløg. Sauter det hele i gåsefedt til det begynder at brune.
-Tilsæt bønner, 2 liter kalvebouillon, skinken, tomater i kvarte, resten af løget, timian, salt og peber. Lad det koge op og herefter simre 1 times tid.

-Kog medisterne i ca. 15-20 minutter. Tag det op og sæt det til side.

-Skær lammekødet i mindre stykker og brun det i olivenolie. Hæld fedtet fra panden og kom vinen ved. Kom kødet tilbage på panden og tilsæt resten af kalvebouillonen. Lad det simre ca. 45 minutter til lammekødet er mørt.

-Tag løget og timiankvistene op af bønneblandingen og kasser det. Varm ovnen til 200 grader.
-Tag andelårene op af fedtet og steg dem på en rist i ovnen i ca. 4-5 min.

-Skær medisteren i mindre stykker og kom det sammen med andelår og lam ned til bønnerne. Bring det hele i kog og lad det stå et par minutter.

-Retten serveres i et stort fad med et godt brød.